Folk i Fortiden – for undervisere, studerende og slægtsforskere!

Folk i Fortiden – for undervisere, studerende og slægtsforskere!

Hør om det nye og forbedrede Folk i Fortiden og få mere kendskab til kortets funktioner

alt

Tid og sted

Dato

onsdag den 8.
november 2023

Tid

Kl. 13:00 - 14:30

Sted

Webinar

Nyt og forbedret Folk i Fortiden

Folk i Fortiden kan du arbejde med historisk demografiske data på et Danmarkskort. Du kan downloade datasæt om fanger i Horsens straffeanstalt og faldne under i 1. verdenskrig og via kortet gå tilbage i tiden og undersøge befolkningsudviklingen i Danmark i perioden 1787-1921.

Gennem grunddata fra folketællinger og andre kilder, præsenteres forskellige emner, perioder og områder visuelt på kortet.

I anledning af at Folk i Fortiden har fået en ny og forbedret tidslinje, afholder Rigsarkivet et webinar hvor du får mulighed for at lære kortet og dets funktioner bedre at kende.

Du får kendskab kortets datagrundlag, opbygning og funktioner, og inspiration til hvordan sitet kan bruges til opgaveskrivning eller i undervisningssammenhæng, for eksempel til statistikforløb eller digitalhistoriske tilgange.

Vi glæder os til at se dig!

Program

  • Introduktion af sitet og den dynamiske tidslinje
  • Oplæg om data bag sitet, som kommer fra Link-lives projektet
  • Henriette Roued, Lektor i digital kulturarv på Københavns Universitet, fortæller om egne erfaringer med at bruge sitet i undervisning og sine forskningsresultater inden for brugen af denne type sites blandt kulturarvsinteresseret borgere
  • Brugererfaringer fra studerende, om opgaveskrivning og metoder.