Åbningstider og fjernlån på Rigsarkivets læsesale sommer 2022

24.05.22

Åbningstider og fjernlån på Rigsarkivets læsesale sommer 2022

Læsesalene i Odense og Aabenraa samt fjernlånet er lukkede i juli måned. Læs om sommeren på Rigsarkivets læsesale her.

alt

Sommeren står for døren

Både brugere og medarbejdere på Rigsarkivets læsesale skal have snuden op fra arkivalierne og ud at få sol på næsen. Se særlige åbningstider på hver læsesal her.

Juli er der lukket i Aabenraa og Odense

Læsesalene i Aabenraa og Odense holder lukket hele juli måned. Sidste dag før sommerpausen er således:

  • Aabenraa: onsdag den 29. juni
  • Odense: torsdag den 30. juni

Forkortet åbningstid i København i juni, juli og august

Vi har åbent tirsdag, onsdag og torsdag som altid, men fra 1. juni til 31. august 2022 kører vi med sommeråbningstider, og lukker derfor en time før i denne periode. Rigsarkivets læsesal i København følger åbningstiderne hos Det Kongelige Bibliotek. Normalt er der kun forkortet åbningstid i juli og august. Den ekstraordinært lange periode med sommeråbningstider, skyldes at Det Kongelige Bibliotek er ved at flytte en stor del af deres samling til et nyt magasin. Åbningstiderne i København fra 1. juni til 31. august er således:

  • Åbningstid på læsesalen: kl. 9.00-17.00.
  • Vejledning: kl. 9.00-16.00.
  • Udlevering af arkivalier: kl. 9.00-16.30.

Tjek åbningstider før dit besøg

Læsesalen i Viborg har åbent som normalt, dvs. Tirsdag-torsdag: kl. 9-16. Vi er ved at få renoveret taget, og som bruger må du forvente mere larm end vanligt.

Se åbningstider for alle fire læsesale her.

Fjernlån er lukket i juli

På grund af sommerferie bliver der, som sædvanlig, ikke sendt arkivalier eller film i fjernlån mellem læsesale i juli måned. Ferielukningen gælder ekspedition af fjernlån mellem alle afdelinger og læsesale i Rigsarkivet.

Sidste frist for bestilling af fjernlån til ekspedition inden sommerpausen, er:

  • torsdag den 23. juni 2022 kl. 12.00.

Læs om at fjernlåne arkivalier.

Brug Rigsarkivet online hele sommeren

Vær med til at taste kilder

I Rigsarkivet kan du deltage i tilgængeliggørelsen af de historiske dokumenter, fx ved at indtaste kilder. Du kan sidde hjemmefra eller mødes med andre og taste sammen. Læs om hvordan du kan taste kilder i Rigsarkivet, og gøre den arkivalske kulturarv tilgængelig for flere. Du kan også gå direkte til indtastningsportalen.

Brug Arkivalieronline eller tag kursus i krøllede bogstaver

Find mere end 75 millioner digitaliserede dokumenter om snart sagt alle emner gennem historien – Gå til Arkivalieronline. Eller brug sommeren på at lære at læse gotisk håndskrift, som blev brugt i Danmark frem til 1875. Gå til online kursus i gotisk håndskrift.

God sommer!