Lyd- og filmoptagelser i magasiner og på læsesale

Lyd- og filmoptagelser i magasiner og på læsesale

Det er muligt at lave lyd- og filmoptagelser i Rigsarkivets lokaler og magasiner. Her kan du læse om hvordan, du får de helt rigtige rammer omkring din optagelse.

alt

Lav unikke optagelser i Rigsarkivet

Skal du bruge dokumenter fra Rigsarkivet i din produktion, kan du komme og filme dem på stedet. Du kan også lave podcasts og andre lydoptagelser.

Rigsarkivet består af både topmoderne højlagre og gamle, smukke magasiner og læsesale, så du kan få de helt rigtige rammer omkring din optagelse. Du kan optage på alle Rigsarkivets 4 lokationer fordelt i hele landet.

Vores lokationer

København

I København kan du optage i vores højlager eller i et af vores mindre magasiner. Det er ikke muligt at lave optagelser på læsesalen.

Viborg

I Viborg kan du optage på læsesalen og i det gamle magasin.

Odense

I Odense kan du optage på den nye læsesal, den gamle læsesal og i magasinet.

Aabenraa

I Aabenraa kan du optage på læsesalen, i mødelokalet og i magasinet.

Der blev ikke fundet nogen elementer

Det skal du vide

Tilknytning til Rigsarkivet

Det er kun muligt at optage i Rigsarkivet, hvis produktionen indeholder arkivalier eller på anden måde er knyttet til Rigsarkivet.

Få ekspert til rådighed

Vi stiller gerne vores forskere og eksperter til rådighed for optagelserne uden ekstra betaling, dog kun mod forudgående aftale.

I skal sørge for tilladelse

Hvis du skal bruge materiale, som ikke er frit tilgængeligt, skal du sørge for at alle, som møder op på Rigsarkivet, har ansøgt om og fået lov til at se materialet inden optagedagen.

Der blev ikke fundet nogen elementer

Pris og vilkår

Du betaler for den tid, du og filmholdet opholder jer i Rigsarkivet, da vi skal bruge personale til opsyn. Herudover tager Rigsarkivet betaling for den tid vi bruger på forberedelse og oprydning.

Prisen pr. påbegyndte time er:

  • 618 kr. eksklusiv moms.
  • 772,50 kr. inklusiv moms.

Efter første time fakturerer vi pr. påbegyndte halve time. Hertil kommer et ekspeditionsgebyr på 20 kr. eksklusiv moms / 25 kr. inklusiv moms. Prisen gælder i indeværende år.

Hvis I kommer mere end 4 personer, fordobles taksten under optagelserne, da Rigsarkivet af sikkerhedshensyn skal bruge to medarbejdere under jeres besøg.

Regn med, at Rigsarkivet skal bruge minimum halvanden time på forberedelse og oprydning.

Kontaktinformation

Julie Avery

Presseansvarlig

Skriv hvis du har spørgsmål eller er interesseret i at lave optagelser i Rigsarkivet.