Den nemme løsning – vi laver din undersøgelse

Den nemme løsning - vi laver din undersøgelse

Rigsarkivet kan hjælpe dig med at finde oplysninger mod betaling. Her kan du se mere om, hvad vi har hjulpet andre med, og hvad vi har i gemmerne, som kunne være spændende for dig.

alt

Tre fordele ved at købe hjælp hos Rigsarkivet

Du sparer tid

Det eneste du skal gøre er at udfylde en bestillingsblanket. Rigsarkivet gør resten af arbejdet og sender de ønskede dokumenter til dig elektronisk.

Du slipper for transport

Der kan være langt til en læsesal. Ved at købe vores hjælp, kan du spare en længere rejse og du undgår at skulle komme igen ad flere omgange.

Rigsarkivet er eksperter

Når du køber en undersøgelse hos os, kan du være sikker på, at din sag er i gode hænder. Vores medarbejdere har stor erfaring med at søge i Rigsarkivets samlinger.

Er du interesseret i noget om:

En persons livsforløb

Man kan ofte følge en person fra vugge til grav. Ved at undersøge jordemoderprotokoller, folkeregisterkort, patientjournaler, faderskabssager, skiftesager og meget andet, kan vi fortælle en del af et menneskes historie.

Soldatertid

Lægdsruller, søruller og stambøger kan beskrive en soldats tid i militæret, fx hvor de har boet, hvilke regimenter de har tilhørt og eventuelle sygdomme og fysiske skavanker.

Hus og hjem

Rigsarkivet kan finde frem til, hvem der har ejet og boet på en ejendom gennem tiden. Vi kan ofte også finde noget om, hvordan boligen tidligere har set ud.

Dødsboer og arv

En skiftesag vil ofte løfte sløret for, hvad den afdøde ejede, nogle gange ned til den mindste sølvske, og hvem, der skulle arve det.

Forbrydelse og straf

Rigsarkivet har både politisager og dombøger på hylderne, ligesom vi også har materiale fra de danske fængsler. Vi kan finde oplysninger om en persons forbrydelser og konsekvenserne af dem.

Ukendte slægtninge

Rigsarkivet kan grave ukendte slægtninge frem fra dybet og hjælpe med at be- eller afkræfte eventuelle rygter i familien.

Gamle kort og tegninger

Rigsarkivet har en stor samling af land- og søkort samt tegninger af bygninger, fly og skibe.

Danske kolonier

Vi har store mængder materiale fra de tidligere danske kolonier i fx Vestindien og Tranquebar.

2. Verdenskrig

Vi kan finde oplysninger om anklagede under besættelsen, danske arbejdere i Tyskland, retsopgøret efter krigen, tyske flygtninge og meget andet.