Bliv frivillig indtaster

Bliv frivillig indtaster

Vær med til at gøre det nemmere for alle at finde og bruge historiske dokumenter. Hvis du kan læse håndskrift og vil taste kilder ind, har du mulighed for at gøre kulturarven tilgængelig for flere.

alt

Indtast arkivalier i et af indtastningsprojekterne

På Rigsarkivets indtastningsportal og på Dansk Demografisk Database kan du være med til at indtaste arkivalier og gøre dem søgbare og læsbare for alle.

Gå til Rigsarkivets indtastningsportal

Gå til Dansk Demografisk Database

Her kan du se en oversigt over de projekter, hvor der er arkivalier klar til indtastning:

Læs vejledningen før du starter

Der er vejledninger til hvert af de enkelte projekter. Læs vejledningen grundigt, før du går i gang med at taste.

Gå til vejledninger

Ønsker du en introduktion til indtastningen, før du går i gang, så tjek arrangementskalenderen, hvor du finder det næste tastearrangement nær dig. Vi holder jævnligt tastearrangementer i hele landet.

Indtast arkivalier i fællesskab med andre

På Rigsarkivet, Aabenraa afholder vi tastearrangementer. Her kan du komme og indtaste kilder sammen med andre. Til tastearrangementerne hjælper vi dig med at komme i gang med at taste på Rigsarkivets Indtastningsportal. Ved at indtaste arkivalier hjælper dig med at gøre dem søgbare for andre.

Har du en computer, tid og lyst til at læse gammel håndskrift, så kom og vær med. Hold øje med kommende tastearrangementer via vores kalender og tilmeld dig.

Gå til arrangementer

På nuværende tidspunkt er der ikke tastearrangementer i København, Odense eller Viborg. Hvis du er interesseret i tastearrangementer på dit arkiv, så er du velkommen til at kontakte os på crowd@rigsarkivet.dk.

Gør en forskel for dig selv og andre

Som frivillig i Rigsarkivet bliver du del af et stærkt fællesskab med andre engagerede, historieinteresserede mennesker.

Uanset om du vil taste kilder ind, læse korrektur eller affotografere dokumenter, er du velkommen på holdet.

  • 4.5 millioner. Så mange unikke besøg er der årligt på Arkivalieronline. De benytter bl.a. de dokumenter, som er affotograferet af frivillig-fotograferne på Rigsarkivets læsesale.
  • Der indtastes hvert år knap en million personnavne, stednavne og begivenheder i Rigsarkivets indtastningsprojekter. Dermed bliver det nemmere for alle at fremsøge f.eks. personer i folketællinger og dødsattester.
  • Søg i de indtastede data i Dansk Demografisk Database og i Søg i samlingerne.

Gå til Dansk Demografisk Database

Gå til Søg i samlingerne

“Det er sjovt, og jeg leder hver gang efter bekendte.”
Frivillig, Indtaster på indtastningsportalen
“Man får en indsigt, hvor man næsten mærker, hvordan fx et afslag (om en erindringsmedalje) får betydning for hele familien.”
Frivillig, Indtaster på indtastningsportalen