Data om kommunalvalg og -politik fra 1970’erne til i dag

10. marts 2022

Data om kommunalvalg og -politik fra 1970'erne til i dag

Vi har samlet næsten 100 datasæt om kommunalvalg og -politik i Danmark fra 1970'erne til i dag. Brug overblikket i din forskning, som kilder i en opgave eller til research.

alt

Mange vinkler på kommunalvalg og -politik

Der er datasæt om fx serviceniveauet i danske kommuner, vælgeres præferencer og kommunalpolitikere, for at nævne nogle få. Data kan belyse emner, der spænder fra, hvorfor nogle vælgere stemmer anderledes ved kommunalvalg end folketingsvalg, hvordan ledelsen i danske kommuner har ændret sig gennem tiden og hvorfor kommunalpolitikere genopstiller på trods af stigende arbejdspres. Du finder flest surveys (spørgeskemaundersøgelser), med mange forskellige populationer som fx kommunalpolitikere, vælgere, kommunaldirektører og brugerne af kommunale services.

Sådan får du fat i data

Via temasiden kan du klikke på det datasæt du ønsker, og du kommer videre til en bestillingsside. De fleste datasæt på listen er frit tilgængelige, og du kan forvente at modtage data inden for fire arbejdsdage. Nogle kræver dog, at den afleverende forsker/myndighed giver tilladelse inden udlevering, og så kan det tage længere tid.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål om forsknings- og registerdata, så kontakt os.