Rigsarkivet ændrer visuelt udtryk

Rigsarkivet ændrer visuelt udtryk

I løbet af foråret får Rigsarkivet et nyt logo og en ny visuel identitet. Det er et led i en omfattende fornyelsesproces, der skal afspejle Rigsarkivet som moderne dataleverandør og hele Danmarks hukommelse.

I løbet af foråret ændrer Rigsarkivet sit visuelle udtryk. I første omgang præsenterer arkivet et nyt logo, der består af en nyfortolkning af den historiske krone og et navnetræk i en unik typografi specielt udviklet til Rigsarkivet. Senere på året får Rigsarkivet en helt ny visuel identitet, der udover ny typografi også omfatter grafiske elementer og en ny fotostil.

Det nye visuelle udtryk skal afspejle Rigsarkivet, som det er i dag: Åbent for alle, serviceorienteret, samarbejdende, en moderne dataleverandør og Danmarks hukommelse. Sidst Rigsarkivet fik et nyt logo var tilbage i 1999.

”Vi glæder os til i de kommende måneder at præsentere vores mange brugere for Rigsarkivets nye visuelle identitet. Vi starter med vores logo og udruller øvrige elementer i løbet af dette år. Brugerne vil i en periode kunne møde både det gamle og det nye logo på skilte og på vores digitale platforme.”, udtaler Martin Bork, enhedschef i Rigsarkivets Ledelsessekretariat.