Kombination af datatyper

Kombination af datatyper

Flere typer af data i samme aflevering, herunder statistikfiler, dokumenter og/eller databaser.

alt

Statistikfiler og dokumenter

Hvis dine forskningsdata består af både statistikfiler (i formaterne SAS, STATA, SPSS og R) og dokumenter (i form af tekst, lyd, video eller billeder) skal dine data afleveres på følgende måde:

 1. Statistikfilerne afleveres som en afleveringspakke jf. bestemmelserne i bilag 9 i bekendtgørelse nr. 128 om arkiveringsversioner
 2. De digitale dokumenter konverteres til arkivformat, og afleveres som en kopi af en mappestruktur indeholdende dokumenterne.

Registreringer af oplysninger om alle digitale dokumenter placeret i mappestrukturen registreres i et regneark, der overholder Rigsarkivets metadatastandard for dokumentsamlinger

NB: Hvis de data du har anvendt til statistisk analyse er skabt i regneark eller CSV-filer skal du i stedet anvende vejledningen til produktion af afleveringspakke med statistikdata fra regneark eller csv-filer, når du skaber afleveringspakken.

Database, statistikfiler og dokumenter

Hvis dine forskningsdata består af statistikfiler (i formaterne SAS, STATA, SPSS og R), dokumenter (i form af tekst, lyd, video eller billeder) samt data lagret i en database, skal dine data afleveres på følgende måde:

 1. Statistikfilerne afleveres som en afleveringspakke jf. bestemmelserne i bilag 9 i bekendtgørelse nr. 128 om arkiveringsversioner
 2. De digitale dokumenter konverteres til arkivformat og afleveres som en kopi af en mappestruktur indeholdende dokumenterne
  Registreringer af oplysninger om alle digitale dokumenter placeret i mappestrukturen registreres i et regneark, der overholder Rigsarkivets metadatastandard for dokumentsamlinger.
  Download regnearket til dokumentregistreringer.
  Læs vejledning i aflevering af forskningsdata bestående af statistikdata og dokumenter
  NB: Hvis de data du har anvendt til statistisk analyse er skabt i regneark eller CSV-filer skal du også anvende vejledningen til produktion af afleveringspakke med statistikdata fra regneark eller csv-filer
 3. Databasedelen afleveres som en arkiveringsversion jf. bestemmelserne i bilag 1-8 i bekendtgørelse nr. 128 om arkiveringsversioner. Se hvordan du afleverer databaser.

NB: hvis dokumenterne er knyttet til databasen, skal de afleveres som en del af databasedelen i stedet for at følge pkt. 2.

Andre typer kombinationer

Hvis du har andre typer kombinationer, vil vi kontakte dig og vejlede dig specifikt i, hvordan data skal afleveres.

Hvis du har spørgsmål til din aflevering

Hvis du støder på problemer, når du tester eller skaber din afleveringspakke, skriv spørgsmål til mailbox@sa.dk, att. Forskningsdatamanager.