Bliv frivillig fotograf

Bliv frivillig fotograf

Vær med til at digitalisere historiske dokumenter, så du og alle andre kan se dem online. Bliv en del af en fotogruppe på én af Rigsarkivets afdelinger.

alt

Bliv del af fællesskabet

Som frivillig fotograf er du med til at gøre Rigsarkivets historiske dokumenter tilgængelige for alle. Du bliver del af et stærkt fællesskab, og du får direkte indflydelse på, hvilke arkivalier der skal gøres tilgængelige online.

Om at være fotograf

Der er fotogrupper på Rigsarkivets afdelinger i Odense, Viborg, Aabenraa og København. Grupperne mødes ca. én gang om ugen og affotograferer eller scanner arkivalier.

Man forpligter sig ikke til et bestemt antal timer om ugen. Som sikkerhedsgodkendt frivillig fotograf kan der eventuelt indgås aftale om at fotografere udenfor almindelig åbningstid.

Det kræver ingen forkundskaber at blive del af en fotogruppe. Rigsarkivet sørger for den fornødne oplæring, og der er altid en medarbejder, man kan spørge til råds. Rigsarkivet stiller alt fornødent udstyr til rådighed.

Gør en forskel for dig selv og andre

Som frivillig i Rigsarkivet bliver du del af et stærkt fællesskab med andre engagerede, historieinteresserede mennesker.

Uanset om du vil taste kilder ind, læse korrektur eller affotografere dokumenter, er du velkommen på holdet.

  • 4.5 millioner. Så mange unikke besøg er der årligt på Arkivalieronline. De benytter bl.a. de dokumenter, som er affotograferet af frivillig-fotograferne på Rigsarkivets læsesale.
  • Der indtastes hvert år knap en million personnavne, stednavne og begivenheder i Rigsarkivets indtastningsprojekter. Dermed bliver det nemmere for alle at fremsøge f.eks. personer i folketællinger og dødsattester.
  • Søg i de indtastede data på ddd.dda.dk og i Søg i samlingerne.

Gå til ddd.dda.dk

Gå til Søg i samlingerne

”Det er en en pragtfuld idé, at man ved fælles frivillig hjælp kan være med til at formidle vores fælles historie og data ud til den brede befolkning. Samtidig møder man en masse ligesindede og kvikke pensionister på projektet”
Frivillig fotograf i København

Kontakt os

Ønsker du at blive frivillig fotograf?

Skriv til os, hvis du ønsker at blive frivillig fotograf eller ønsker at starte din egen fotogruppe. Oplys, hvilken af Rigsarkivets afdelinger du bor tættest på (Odense, Viborg, Aabenraa, København).

Vi glæder os til at høre fra dig.