ADA – testprogram til arkiveringsversioner

ADA – testprogram til arkiveringsversioner

ADA er Rigsarkivets program til at teste om en arkiveringsversion lever op til kravene i bekendtgørelse nr. 128 af 12. februar 2020.

alt

Om ADA

Brugerne af programmet kan være:

  • Offentlige myndigheder, der står for at skulle aflevere en arkiveringsversion af data fra et it-system til Rigsarkivet eller andet offentligt arkiv.
  • Leverandører, der udarbejder arkiveringsversioner på vegne af offentlige myndigheder.

ADA indeholder dels en række Open Source-moduler og dels moduler, som er underlagt licensregler. Programmet må derfor i sin helhed kun distribueres af Rigsarkivet. Hvis eksterne parter er interesserede i kildekoden, hvor de licensbelagte moduler er skåret fra, kan de få den udleveret. Bemærk dog at Rigsarkivet ikke er forpligtet til at yde support til forståelse af kildekoden.

Vi anbefaler at I gennemlæser releasenoten forud for download og brug af programmet.

Rigsarkivet er ikke forpligtet til at yde direkte support på brugen af programmet og garanterer ingen form for oppetid eller tilgængelighed.

Bemærk, at en gennemført ADA-test ikke nødvendigvis betyder, at Rigsarkivet umiddelbart kan godkende en arkiveringsversion.

Opdateringer

Der sker løbende fejlretninger i ADA, så husk at kontrollere for nye versioner af programmet. Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev om opdateringer, så du automatisk får besked, når der sker større ændringer i programmet.

Få nyt om bevaring, kassation og aflevering

Download

Bemærk at ADA kræver, at du kører systemet som administrator for at give de bedste testresultater. Højreklik på programmet og vælg ‘Kør som administrator’.

Vejledning

Bliv klogere på, hvordan du bruger ADA, og hvordan du gennemfører en test:

Tilbagemeldinger på brugen af ADA

Du kan give tilbagemeldinger på brugen af ADA ved at skrive til:

ada-meldinger@rigsarkivet.dk

Rigsarkivet vurderer løbende de indkomne forslag og problemer, og prioriterer løsningen af dem. Som udgangspunkt retter vi i øjeblikket kun fejl og mangler, som betyder, at en arkiveringsversion ikke kan testes. Du er dog som hidtil også velkommen til at indsende ønsker til ny funktionalitet. Vi opsamler og prioriterer disse ønsker på et senere tidspunkt.