Link-Lives data

Link-Lives data

Download de nyeste data fra forskningsprojektet Link-Lives, der skaber livsforløb for alle danskere fra historiske kilder fra 1787 til 1968.

alt

Formålet med Link-Lives projektet er at udvide muligheden for at lave registerforskning med danske kilder fra årtier til århundreder. Projektet kombinerer historiefaglige forskningsmetoder med data science teknikker for at rekonstruere livsforløb og familierelationer, for alle der boede i Danmark fra 1787 og frem til CPR-registerets indførsel i 1968.

Læs om Link-Lives projektet.

Vejledning til Link-Lives datasæt

De data, der kan downloades omhandler personer, der levede i perioden 1787 til begyndelsen af 1900-tallet. Læs om hvilke kilder disse datasæt inkluderer; hvem der har indskrevet og bearbejdet dem og om Link-Lives linkningsmetoder i Link-Lives Guide v.1 (på engelsk). Guiden er også inkluderet i alle datapakkerne (zip-filer nedenfor).

Læs mere om Link-Lives projektet på link-lives.dk.

En søgbar version af det fulde datasæt er på link-lives.dk/soeg, men derfra kan du ikke downloade data.

Fortsat udvikling og tilladelse til brug

Link-Lives arbejder stadig på at forbedre sine metoder, så alle datapakker på denne side vil blive opdateret jævnligt. Guiden er første version, som også vil blive opdateret løbende.

Vær opmærksom på, at der til datasættet knytter sig rettigheder og betingelser for brug. Ved at downloade en fil forpligter du dig til at overholde betingelserne for brug. Vigtigt er, at datasættet ikke må anvendes i nogen form for kommerciel sammenhæng. I hver datapakke er en mere detaljeret beskrivelse af data-rettigheder.

Data til download

Du kan bestille data fra kirkebøger ved at skrive til data@sa.dk. Bestil data om:

  • Dåb
  • Konfirmationer
  • Vielser/trolovelser
  • Begravelser
  • Afgangslister
  • Tilgangslister